„Получих телефонно обаждане от Николай Габровски и му казах, че няма да отидем на среща. Имаме много сериозни разминавания“, заяви председателят на „ВъзражданеКостадин Костадинов в Народното събрание.

„Има случаи, в които от ГЕРБ са подкрепяли наши виждания. Последният такъв случай беше по въпроса, който ние повдигнахме за запазването на българската въглищна индустрия и българските топлоелектрически централи“, посочи той, но подчерта, че „къщата се строи от основите“.

„Ако ние се разминаваме по четири ключови въпроса – референдум за еврото, сделката за още 8 американски чертежа, предоставяне на оръжие безплатно на Украйна и вкарване на американско ядрено гориво в АЕЦ „Козлодуй“ – ако ние имаме разминавания по тези крупни въпроси, нямам смисъл да разговаряме по другите“, допълни Костадинов.

„Уважаваме го, но не го подкрепяме - това е положението“, заключи председателят на „Възраждане“.

По-рано Николай Габровски проведе срещи с „Демократична България“ и „БСП за България“. Съпредседателят на ДБ Христо Иванов обяви, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова също посочи, че БСП няма да подкрепи първия мандат.