„Истината победи и се видя, има удовлетвореност. Господин Трифонов няколко пъти каза една мисъл на Сенека – „Времето разкрива истината. Ние сме нормални хора и това е намигване към цялата ситуация. Знаете израза „Ще си взема пуканки, за да им гледам сеира“. Това заяви пред bTV Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, след като от партията му пуснаха кадър как гледат брифинга на Радостин Василев за записите с „Продължаваме промяната“.

"Продължаваме промяната" са по-неприемливи от всички. Не сме чули толкова брутален запис на ГЕРБ. Дори Бойко Борисов не си е позволявал да говори такива неща. Не са правили това, направиха куп други глупости, но не сме видели такава откровена жажда за власт. Асен Василев и Кирил Петков са болни на тема власт с всякакви средства", заяви Тошко Йорданов.

„Сеирът беше и на Радостин Василев, и на „Продължаваме промяната“, и на ГЕРБ, и на БСП, и на журналистите. За една година се изсипаха тотални лъжи и помия върху „Има такъв народ“. Ние опровергавахме, но нямахме достатъчна чуваемост. Когато истината е такава, каквото е, става ясно кой е бил прав“, посочи той.

„Чухме как Кирил и Асен говорят как трябва да се овладеят службите, всички силови структури в страната. Как това е синхронизирано с чужди посолства, как структурата и хората, които ще бъдат сложени, са одобрени от тях. Асен казва, че всеки, който иска да бъде министър, трябва да се подпише с кръв и законно или незаконно да уволни всички в администрацията и в контролните органи и във всякакви държавни структури, как са правили „ала-бала“ с президента, защото иначе реалния им резултат е между 7 и 10%, как са вкарали един кон или откраднали един бутон, за да получат този резултат. Как Христо Иванов е измислил гениален начин, за да се запази имунитетът на Бойко Борисов, така че да се закрепи правителството. Как ДПС няма да бъдат атакувани, защото Христо Иванов е казал, че им трябват. И кое е малкото ДПС в този случай? „Демократична България“. Кое е малкото ГЕРБ? „Продължаваме промяната“, коментира Тошко Йорданов.

„Да чухте в тези четири часа реплика за инфлацията, овладяването на цените, бюджета и горивата“, запита той.

„Ние ГЕРБ ги изчегъртахме, те преди владееха всичко и това беше невъзможно. Слава богу, след това изчегъртахме и ПП-тата. Още докато бяхме в коалиция с тях, ви казвахме, че Кирил Петков, е същият като Бойко Борисов, че иска да прави промени с КОМПИ, за да си има бухалки“, заяви Йорданов.

„Решението е да има експертен кабинет, подкрепен от повечето партии в парламента. Първият мандат се провали, вторият – е абсурдно, да подкрепиш национални предатели в парламента, третият мандат е единственият вариант. „Продължаваме промяната“ са по-големият проблем от всички останали. „Демократична България“ не са „Продължаваме промяната“, те обаче са им коалиционни партньори – ако не гласуваш за тях, те обявяват за враг. Там има много повече разум, но все пак варденето на Бойко Борисов го измисли Христо Иванов“, посочи още той.

Какво коментираха експертите - проф. Румяна Коларова и журналистът Петьо Цеков, за случващото се в политиката у нас, чуйте във видеото.