Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков с коментар, след като изтече пълният запис от Националния съвет на ПП.

„В дългата нощ, в която ПП трябваше да вземе съдбоносно решение за втория мандат, имаше много емоции, мнения, квалификации. Имаше и непрецизен изказ от моя страна за г-жа Мария Габриел, затова бих искал да кажа ясно личното си мнение за нея“, написа Петков във Фейсбук.

„Считам, че Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката. Дълбоки уважения към нея и към всяка дама, взела решение да превърне политиката в призвание. Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. И също толкова добре знам колко е необходимо и безценно. С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете“, заявява още съпредседателят на ПП.

В интервю за предаването „Тази събота“ председателят на парламента Росен Желязков беше категоричен, че не е вярно, че Мария Габриел е плакала по време на разговорите за редовен кабинет и обяви, че това твърдение е обидно. 

Желязков намекна, че като извинение към нея от ПП-ДБ може да ѝ предложат тя да вземе втория мандат, но уточни, че все още е обсъдил тази идея с Габриел.