„Ако декларациите на политическите партии за промяна на държавата, а не за постове, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебния кабинет, защото това е посоката, според нас, трябва да се движи страната“, това заяви Тошко Йорданов от ИТН при откриването на 46-тото Народното събрание.

"Следващите 10-15 ще стане ясно дали можем да работим с другите партии или ще ходим на избори, в което няма нещо толкова лошо или неправилно“, допълни депутатът.

"Този парламент, който нареди българският народ, е по-различен от предишния. Според нас е по-близо до реалността и до това, което желаят българските граждани. Самият факт, че присъства служебното правителство, означава, че  хората тук не се срамуват да застанат пред нас", каза Йорданов.

"Знаете какви са резултатите от изборите, знаете какво ще направим ние като партия. Ще представим правителство, когато президентът ни даде мандат", заяви политикът от ИТН, който допусна лапсус и сбърка името на държавния глава, като го нарече Първанов, но бързо се поправи и самият отбеляза, че грешката му е "забавна"

"Разбира се, ще проведем разговор за политиките, които трябва да се провеждат. Мисля, че нямаме много различия с партиите по отношение на съдебната реформа и главния прокурор, както и за унизителните пенсии на нашите майки и бащи."