„Нека днешният свят празник донесе здраве, надежда и топлина във всяко българско семейство“, написа в социалните мрежи президентът Румен Радев за Рождество Христово.

„Нека вярата в доброто ни дава сили да продължим да се борим заедно за справедливите каузи на нашия народ, за мирно и щастливо бъдеще за децата на България“, допълни държавният глава.

Пожеланието на съпредседателя на на „Демократична България“ Христо Иванов е: „Пожелавам на всички топлина и светлина за коледните празници! Нека имаме куража и търпението за изведем България по пътя напред! Заедно!“

Снимка: \"Демократична България\"

Председателят на БСП Корнелия Нинова публикува видео с поздрав за празника.

„Нека да е мирна, здрава и благодатна за целия ни народ новата 2023 година. Нека във всяко семейство да цари любов и разбирателство“, пожела тя.

На Бъдни вечер съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков публикува снимка със семейството си.

От партията изпратиха пожелания и с видеоклип на депутатите си. Да си пожелаем една по-добра 2023 година, заяви Асен Василев.

Поздравление в социалните мрежи дойде и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Без видео, а само като история. 

На Бъдни вечер лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов направи музикален поздрав.

„Поздравявам ви с любимата си коледарска песен „Замъчи се Божа майка“. И дано да имате късмет да посрещнете коледари тази вечер - там, където традицията е оцеляла и продължава да се тачи и развива“, посочи той.

„Когато сме заедно, сме силни, нека огънят на празника никога не угасва“, напомни на Рождество Христово председателят на „Български възход“ Стефан Янев.