Трима ученици от Спортното училище във Велико Търново са били пребити от свои връстници. Едно от пострадалите деца е в болница.

Сбиването е станало посред бял ден, на метри от училището. Двама деветокласници и един седмокласник се връщали от залата по футбол, когато били нападнати. Поводът – заради момиче.

По информация на полицията нападателите и жертвите не са се познавали предварително. 

Едно от момчетата е с по-сериозни наранявания, поради което ще остане в болницата. Другите двама са освободени за домашно лечение.

Нападателите са на 16 и на 17 години от друго училище в града. От полицията ще разследват дали са използвали бухалка срещу жертвите си. След побоя майката на едно от момчетата се върнала на пазара да търси нападателите.

„Установени са извършителите на този случай. Към момента се знае, че разпрата е възникнала заради момиче. Образувана е преписка, продължава да се работи с извършителите за изясняване на всички факти и обстоятелства. Вероятно ще бъде докладвано в прокуратурата като досъдебно производство”, каза говорителят на ОДП – Велико Търново – Марияна Христова.  

Това е вторият случай на агресия срещу възпитаници на спортното училище само за няколко месеца. През юни друг ученик беше нападнат и беше със счупена челюст след побой.