Тежка катастрофа в столицата тази вечер по чудо се размина без жертви. На оживено кръстовище се сблъскаха трамвай и автобус на градския транспорт. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.

Малко преди 19:00 часа на кръстовището на булевард „Ситняково” и улица „Черковна” се удрят трамвай и автобус на градския транспорт.

Мотрисата по линия №23 се врязва в рейса, пътуващ по линия 120. Ударът е бил толкова силен, че арматурата на вратите се е огънала. За щастие, в пострадалата част на автобуса в този момент не се возят пътници. Леко ранени са четирима. Те са откарани в болница, прегледани са и са освободени.

Шофьорът на автобуса Иво Димитров твърди, че е минал на зелено: „Тръгвам на зелено, поглеждам светофарната уредба и правя дъга за завоя. Отдясно виждам – трамвай идва, какво му е светило, какво не му е светило и той в крайна сметка идва. Ако бях тръгнал на червено щяхме да се ударим челно. Шофьор съм 32 години, за първо път ми се случва такова нещо”.

Очевидците на удара имат различна версия за това кой е виновен за сблъсъка: „Вижте къде е ударът точно, трамваят е минал кръстовището и според мен виновен е шофьорът на автобуса. Просто е минал на червено”.

Не разбрахме каква е версията на ватмана на трамвая участвал в катастрофата, защото той отказа да застане пред камерата ни.

От столичния електронаспорт са категорични, че виновникът за инцидента ще бъде уволнен.