Катастрофа между два леки автомобила на пътя Стара Загора - Ракитница завърши фатално. Сигналът за инцидента е получен около 9 часа тази сутрин.

При сблъсъка водачът на едната кола е загинал на място, а друг се транспортира към болницата в Стара Загора.

Движението в района между селата Богомилово и Ракитница е изцяло преустановено и се минава през обходен маршрут - с. Богомилово - с. Калояновец - с. Арнаутито - път II-66 и обратно. Движението се контролира от Пътна полиция.

Припомняме, че само преди два дни момиче и момче загинаха при тежка катастрофа в Пловдив. Двама техни приятели – момче и момиче на 22 години, са в тежко състояние и са хоспитализирани. Мощният джип се вряза с висока скорост в дървета край пътя.

Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. „Шести септември“. Изненадващо обаче водачът загубил управление над автомобила, качил се е на разделителната линия и с висока скорост се е блъснал в няколко чинара.

През изминалото денонощие у нас при пътнотранспортни произшествия един човек е загинал, а 20 души са пострадали. Общо са станали 15 тежки катастрофи.

В София е имало 21 леки катастрофи и три тежки пътнотранспортни инцидента. Четирима души са пострадали.

От началото на месеца в страната са регистрирани 214 пътни произшествия с осем починали и 287 ранени. От началото на годината са станали 2231 катастрофи, в които 122 са загинали, а 2777 са пострадали.