Тежка катастрофа край Карнобат отне живота на 52-годишен мъж и прати няколко души в болница, съобщават от областната дирекция на МВР - Бургас.

Инцидентът е станал рано тази сутрин на пътя София – Карнобат – Айтос – Бургас, а в него са участвали три автомобила – товарен микробус и две леки коли.

По данни на разследващите ударът е предизвикан от 31-годишния водач на товарния автомобил, който, управлявайки го с несъобразена скорост, губи контрол над него и се блъска последователно в другите два автомобила.

Вследствие на катастрофата загива спътникът на водача, а шофьорът е откаран в Ямболската болница с фрактура на таза и дълбоки рани, но без опасност за живота.

В единият от леките автомобили се е возило семейство – мъж, жена и 13-годишният им син, които също са получили различни по вид наранявания. След оказана медицинска помощ те са освободени за домашно лечение, без опасност за водача.

В третата кола са пътували мъж и жена, които също са без опасност за живота, но ще останат за лечение в болницата в Ямбол.