Започнаха ремонтите на ремонтираните преди местните избори участъци в центъра на София. Ремонтът на „Граф Игнатиев“ вече тече. Затова и движението по улица „Цар Иван Шишман“ в този участък е затворено, но трамваите ще продължат да се движат по „Граф Игнатиев“.

Снимка: btvnovinite.bg

Само година след като са поставени, паветата на пресечката, защото са се счупили.

„Проектът е такъв. Не мога да посоча причина. Мога да гарантирам, че проектът е изпълнен на 100%. Спазена е технологията. Със сигурност не говорим за некачествени материали“, заяви Георги Гигов, мениджър проекти в „Джи Пи Груп" АД.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтът попада в срока на гаранционната поддръжка от 10 години.

„Ние идентифицирахме проблемите може би преди около месец. Тогава обаче, за съжаление, атмосферните условия не даваха възможност дефектът да бъде отстранен. Изчаквайки във времето, стигнахме до това положение“, обяснява инж. Цветан Божинов – зам.-кмет по направление „Обществено строителство".

Снимка: btvnovinite.bg


Поправка предстои и на ремонтираното преди година и половина кръстовище пред Ректората на Софийския университет.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаме мрежово напукване на настилката, което означава, че основата не е добре положена“, смята активистът Андрей Зографски от „Спаси София".

Снимка: btvnovinite.bg

От изпълнителя „ПСТ Груп" заявиха за bTV, че ще отстранят дефекта в момента, в който времето позволява и общината организира трафика.

„Нашата идея е да отворим компрометирания участък и да видим дали това се дължи на теч на тръба на софийска вода или дефект на работата на подизпълнителя“, разкрива инж. Божинов.

А естетическите решения на някои от ремонтите остава загадка.  Различни стилове плочки правят впечатление след строежа на метростанцията на Орлов мост. Общо 5 вида плочки се съчетават с два вида капаци в рамките на около 3 квадратни метра. 

От Метрополитен заявиха за bTV, че ремонтът не е завършен и при подходящо време участъкът ще бъде поправен.