Въпреки забраната полицията разби поредното тайно парти с десетки посетители, които са без маски и не спазват дистанция. 

Тайни партита се правят от началото на въведените от държавата ограничения за струпване на хора, разказват наши източници.

Снимка: btvnovinite.bg

Става дума за празненства, организирани предимно в зали и помещения под наем, повечето, от които са в покрайнините на града или в полите на Витоша.

За тези купони хората се уговарят обикновено през групи в социалните мрежи, а за да присъстват на такова парти получават специална парола за достъп. 

Почти всички заведения спазват забраните, но има и изключения. Един от установените нарушители е клуб за латинотанци в центъра на София, в района на НДК. Малко преди полунощ в събота полицията влиза по сигнал на граждани в заведението и заварва вътре парти с десетки гости. 

Снимка: btvnovinite.bg

Посетителите са били 42-ма души, нито един не е носел маска.

„Много от тях танцуваха, в сепаретата около дансинга употребяваха алкохол, барманката, която е установена, няма трудов договор. Следващо нарушение – че касовите апарати изобщо не са включени. Така че ние ще сезираме компетентните органи“, обясни Румен Костадинов IV полицейско управление в столицата.

Снимка: btvnovinite.bg

Купонът е бил с охрана, таксата за вход била по 10 лв. на човек, а за парола гостите са ползвали името на собственика.

Униформените влизат влязат заедно с други посетители. В момента клубът е затворен, но на вратата стои обява със списък на уроците по танци, които се провеждат в заведението. Екипът ни не успя да открие собственика въпреки многократните опити.

Снимка: btvnovinite.bg

Това не е първото нарушение на клуба. На 21 ноември полицията установява 200 човека, заключени вътре. Въпреки санкциите партита продължават. 

От МВР разкриват, че нарушителите често заключват клиентите си, не отварят на полицията и нарушават по всякакъв начин мерките за безопасност.

дравните власти пък обясниха, че данните за участниците в тайните партита не стигат до тях и няма как да проследят дали след това те разпространяват вируса. При нарушения, обаче, следват глоби.

Снимка: btvnovinite.bg

Полицията е връчила призовки и ще състави актове на всички участници в нелегалното тържество, а санкциите са от 300 до 1000 лв. по закон.

Глобите за собственика са от 500 до 2000 лв., но заради многото и драстични нарушения по случая ще бъде сезирана и прокуратурата.