Две питейни заведения са затворени в пловдивския квартал „Столипиново“ заради неспазване на противоепидемичните мерки, съобщава „Фокус“. Акцията на РЗИ и полицията е била част от ежедневния и нощен контрол на обществени места. 

Малко след 21:30 ч. проверяващите се натъкнали на работещ кафе-аперитив на улица „Калина“. В заведението е имало десет посетителя, като на трима от тях са съставени актове по закона за българските лични документи, защото лицата не са могли да се легитимират. 

Съставени са и 5 акта  за тютюнопушене в закрито помещение. На собственика на обекта е съставен констативен протокол за нарушенията от страна на посетителите. Установена е и липсата на касов апарат, което предполага и укриването на приходи. Протоколът ще бъде предаден на НАП. 

Малко след 22 ч. инспекторите са открили още едно работещо кафене на улица „Правда“ в същия квартал, което не е притежавало съответните разрешителни за работа след посочения час. В обекта в момент на консумация са заварени и четирима души – клиенти. 

Веднага след проверките и двата обекта са затворени.