„Нямам коментар по въпроса, нека си разследват и да си вървят по процедурата“. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев в своя първи коментар, след като към него беше отправена заплаха за убийство

Мъжът, който е отправил заканата за физическа саморазправа, вече е задържан и му е повдигнато обвинение. За това съобщиха от Софийската районна прокуратура. Задържаният е с инициали Г. Д. Той е на 39 години и е санитар в спешното отделение на болницата в Пазарджик.

Адвокатът на задържания коментира, че не е имало реална заплаха за живота на министъра. Мъжът е изпратил съобщение на Тагарев, защото реагирал емоционално заради „несъгласие с политиката на правителството“.

Пред медиите Тодор Тагарев не пожела да каже нищо повече за това, но говори за втория транш военна помощ за Украйна

„Въпрос на изпълнение е. Говорим за обеми, които не могат да бъдат предоставени за седмица или две. Говорим за по-сериозни обеми, месец – два, колкото трябва“, каза министърът. 

Той коментира и идеята за предоставяне на БТР-и на Украйна.

„Предполагам, че ще бъдем ангажирани, но основното е в МВР, тъй като те са тяхна собственост. Предполагам, че има някакво въоръжение в тях, дали е монтирано, дали не – не знам“, допълни Тодор Тагарев. 

По думите му вероятно следващата година България ще получи частично компенсиране за материалните средства, които са предоставени по решението от декември за предоставяне на военна помощ на Украйна.