Заради непристойно поведение, съдът отстрани от днешното си заседание индийския гражданин, който беше задържан заради буйствени действия на борда на самолет на "Ер Франс". След това Сид Харт Сингх беше оставен за постоянно в ареста.

На днешното съдебно заседание за определяне на мярка за неотклонение, индийският гражданин не спираше да говори на висок глас в съдебната зала и не искаше да запази тишина, за да започне делото.

В петък вечерта самолетът се приземи на летище София заради проблемния пътник, който беше задържан и отведен в ареста. Прокуратурата му повдигна обвинение за това, че е създал опасност за живота и здравето на пътниците по време на полет.

Днес стана ясно, че индиецът е атакувал пилотската кабина, нанасял е удари по стената на кабината, заплашил е член на екипажа, че ще му счупи ръката.

Според съдията, агресията (вербална и физическа) в самолета, и поведението в залата днес са достатъчно основание за задържането на обвиняемия под стража. Той е опасен и за себе си, и за околните, смята съставът.

Адвокатът на чужденеца представи справка, че преди 2 години клиентът му е бил на лечение за психиатрично лечение.

Решението може да бъде обжалвано, но защитата няма да се възползва от тази възможност. Според адвоката така ще може по-бързо да се подготви по-бързо комплексната психиатрична експертиза, след която Сид Харт Сингх да бъде настанен в болница.