В интернет се появи видеозапис, за който се твърди, че е запечатал инцидента с буйстващ пътник, принудил самолет на „Еър Франс“ да кацне в София.

На клипа се вижда как видимо гневен пътник крещи на останалите пасажери и стюардите на борда на самолет. Кавгата е заснета очевидно с телефон от друг пътник, който се опитва да остане незабелязан.

Клипът е качен от потребител на име Шикхар Сингх в „Ю Туб" и според описанието му действието се развива на полета на  „Еър Франс“ от Париж за Делхи в петък. 

Тази събота българските власти съобщиха, че в петък вечерта самолетът, изпълняващ именно този полет, е кацнал извънредно на Летище София заради буйстващ пътник, който е застрашил сигурността на полета.

„Вчера вечерта е получено съобщение до СГП относно индийски гражданин, който е застрашил сигурността на полет "Ер Франс". Маршрутът е бил Париж – Делхи. Той се е държал арогантно с другите пътници, като е осъществил нападение над стюард, блъскал е по вратата на помещението на екипажа, което е принудило командирът да поиска да кацне на Летище София. До настоящият момент са разпитани свидетели, лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като му е осигурен преводач, служебен защитник и представители на индийското посолство. Повдигнато му е обвинение, задържан е за 72 часа“, съобщи  Илиана Кирилова от СГП.

Инцидентът не започнал във въздушното ни пространство, но е приключил на наша територия, затова разследването ще бъде проведено в България, съобщиха от НСлС и допълниха, че мотивите за поведението на буйстващия пътник се изясняват. 

Според описанието на клипа в „Ю Туб" пътникът, който крещи, твърди, че има свръхестествени сили и ще убие всички пътници и екипажа на самолета.