Следобед видимостта ще се подобри, облаците ще се разкъсват. Температурите следобед в повечето райони ще бъдат между 13° и 18°. Вятърът ще бъде предимно слаб от изток-североизток.


 


 
Силни валежи и вятър се очакват днес на много места в западната половина на Европа. В Италия на остров Сицилия се очакват опасни бури и валежи.

У нас утре сутринта на места отново видимостта ще е намалена. Над повечето райони ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Над източните райони ще има значителна ниска облачност, която все пак временно ще намалява в следобедните часове. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в отделни котловини до минус 1°, по Черноморието до 7° - 12°. Максималните температури ще са между 14° и 19°.

В началото на следващата седмица значителна ниска облачност и намалена видимост ще има отново над Източна България, сутринта - и по поречието на Дунав; по Черноморието ще преръми. Над останалата част от страната ще бъде слънчево, но привечер в понеделник и във вторник със североизточен вятър ще проникне малка порция студен въздух. Облачността ще се увеличи, само на отделни места ще превали съвсем слаб дъжд. В Югозападна България ще остане предимно слънчево. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 10° и 15°. В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите, главно там, временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно и на отделни места ще превали. Привечер и през нощта срещу четвъртък в Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще бъде умерен и ще започне понижение на температурите. В четвъртък облачността ще бъде значителна, над западните райони с по-съществени разкъсвания. На места ще има и превалявания от дъжд, в планините – от сняг.