Историята на 24-годишния студент Георги е за силата на духа и вярата, че винаги има надежда. Момчето е отличник, макар и прикован в инвалидна количка.

Преди 4 г. Георги заминава с приятели в Испания за рождения си ден. След инцидент в морето остава парализиран. „Можех да движа само очите си, но малко по малко вървят нещата, но за жалост в България е малко трудно“, разказва Георги.

Заради липса на апаратура у нас изходът е рехабилитация във Франция. Казва, че го прави не за себе си, а заради семейството и приятелите.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не мога да се предам заради тях. Аз гледам крачка по крачка. След пет години, надявам се, поне да съм по-самостоятелен и вече реализиращ се в това, което искам“, сподели момчето.

Плътно до него по пътя на мечтата са преподавателите и състудентите му от Нов български университет. Той самият е отличник в специалност „'Реклама“'. Всички заедно организират благотворителния търг „'Изкуството лекува“ в негова подкрепа. Творбите са част от обучението в ателиетата по стъкло, керамика и фотография на НБУ. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Установихме, без това да е търсен ефект, че голяма част от тях носят имена, свързани с вярата и надеждата. Това, от което Георги има най-много нужда е от самия Георги. Той носи в себе си уникална вяра и кураж“, каза Кристиян Постаджиян, доц. д-р в НБУ и декан на Бакалавърския факултет.

„Сънувам нормалния си живот, но просто на крака, но знам че във всеки един сън, знам че е сън“, посочва Георги.

Благотворителният търг е утре в сградата на Нов български университет.

Всеки, който има възможност, желание и сърце да помогне на Георги, може да го направи и с превод по личната му сметка: 

ГЕОРГИ БОЖИДАРОВ ЯКОВ

IBAN: BG24STSA93000023310892

BIC: STSABGSF

Банка ДСК