Столичното 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ отбеляза 125 години от създаването си. Годишнината беше отпразнувана в Зала 1 на НДК. Сред талантите, които учениците демонстрираха бяха актьорско майсторство, пеене, балет, модерни танци, свирене на цигулка.

Снимка: bTV

На сцената се качиха и редица музикални звезди – Михаела Филева, Графа, Йордан Караджов, както и народните певици Ива и Велислава Костадинови.

Водещ на събитието бе Николаос Цитиридис, който е бивш възпитаник на 32-ро училище. Той също участва в един от скечовете заедно с учениците. Преди да излезе на сцената, той пожела на учениците да разберат какво означава успех за самите тях и да го постигнат.

Снимка: bTV

„Всички гости са подбрани поради връзката си с училището, разпознаваемостта и отношението към децата“, каза г-н Александър Митев, диригент на училищния хор и учител по музика.

Детският хор на училището е носител на първа награда от 11-тия национален конкурс „Път към славата“. Хорът съществува от 2018 година и непрекъснато има изяви в Българи и чужбина.

Преди концерта по случай годишнината учителката по музика Людмила Павлова сподели, че за първи път ще е в залата и няма да се притеснява зад кулисите. Тя очакваше с любопитство да види какво са приготвили по-младите ѝ колеги.