След реставрацията на минералната баня в Банкя се търси концесионер, който да стопанисва сградата. Проектът е на стойност 8 милиона лева с ДДС.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е внесла в петък доклад в Столичния общински съвет за концесия за строителство на балнео и спа център.

„Търсим концесионер, който да вложи 4 млн. лв. за строителството на подземен басейн, озеленен покрив, малък детски басейн и джакузи. Очакваме от концесионера да предостави най-добрите услуги, като концесията ще бъде за 20 години, а таксата на година – 200 000 лева“, съобщи общинският съветник от ГЕРБ Анна Стойкова.

Снимка: Ладислав Цветков

„Гражданите категорично подкрепиха идеята за строителство на голям басейн, защото именно този вариант дава възможност за ползване на минералната вода от повече хора“, информира общинският съветник.

Тя подчерта, че обществеността в Банкя е подкрепила и посоката, в която да се тръгне, а именно концесия за строителство.

Бъдещият концесионер ще поеме строителството на големия басейн и управлението и стопанисването на балнео и спа комплекса.

И други бани чакат за реставрация, сред които са Централна баня, тези в Горна баня и в Овча купел.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!