Столичната община поиска от „Топлофикация” София компенсации за гражданите, останали без парно и топла вода дни наред, още във февруарските сметки.

Това стана ясно, след като дружеството беше изслушано от Столичния общински съвет.

На места в столицата топлоподаването вече е възстановено, но по възникналите аварии продължава да се работи. От „Топлофикация” поясниха, че до довечера то ще бъде възстановено навсякъде, като утре сутрин се очаква топлоподаването да бъде в нормални срокове.

Тепърва предстои „Топлофикация” да изпрати аварийни екипи по адресите, които да установят от колко време отделните абонати не са имали парни. Чак тогава ще започне пресмятането на неустойките.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска прокуратурата да извърши проверка за първопричините за възникване на авариите.

Проблемите продължават в източните квартали на столицата - отделните части на "Младост", "Студентски град", „Витоша", „Дървеница", „Мусагеница", „Малинова долина". Има проблеми и в част от кв. "Изток".

Предстои запълване на топлопреносната мрежа с вода, а това е бавен процес, обясниха от дружеството. Очаква се топлото да се завърне в тези райони утре