Движението по централни столични булеварди е изключително затруднено заради затварянето на кръстовището на “Орлов мост”.

Трафикът е натоварен по бул.“Драган Цанков“, „Алея Яворов“, бул.“Ситняково“, „Шипченски проход“, „Ген.Данаил Николаев“, бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“, съобщиха от Столична община.

Снимка: Ладислав Цветков
Екипите на центъра за управление на трафика подпомагат движението, като приоритет се дава на градския транспорт: Препоръчваме на гражданите да използват метрото, буферните паркинги по метролиниите и наземния градски транспорт за придвижванията си в града.

Временно са променени и маршрутите на част от линиите на градския транспорт. За транзитния трафик се препоръчва да се използва Северната скоростна тангента.

Снимка: Ладислав Цветков
Кметът на Столична община разговаря със СДВР за създаване на организация за преминаване на линейките на Спешна помощ и колите на пожарната през кръстовището на „Орлов мост“.

Към момента поради протести в центъра са затворени за движение: бул.„Цариградско шосе“ от „Алея Яворов“ до Орлов мост, бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ от ул.“Ген.Гурко“ до ул.“Шипка“, бул.“Цар Освободител“ от бул.“Кн.Дондуков“ до ул.“Г.С. Раковски“.

Ето и промените в маршрута на градския транспорт:

- Автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 4, 5, 8 и 11 са отклонени както следва: -  Автобусите от линии № 9 и 75 обръщат на Военна академиия „Г.С.Раковски“;

- Автобусите от линии № 84, 184, 280, посока „Орлов мост“ обръщат преди „Орлов мост“ и обратно по маршрута си;

- Автобусите от линии № 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „Алея Яворов“ и по маршрута двупосочно;

- Автобусите от линия № 94 върти на ул. „Ген.Гурко“ и обратно по маршрута;

- Автобусите от линия № 213 в посока „Младост“ е отклонен по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си

- Тролебусите от линии № 4, 5, 8 и 11 посока Софийски университет „Св.Климент Охридски“ обръщат преди „Орлов мост“ и се движат по маршрута си;

- Тролейбусите от линии № 5 посока „Младост“ са отклонени до „Сточна гара“ и се движат обратно по маршрута си до надлез „Надежда“.