Стойността на клиничните пътеки се увеличава с 8%. Това стана ясно след като здравният министър Асен Меджидиев, Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Българският лекарски съюз (БЛС) постигнаха съгласие. Днес те подписан анекс към Националния рамков договор.

"За медико-диагностичните дейности повишението е с 18%", посочи д-р Асен Меджидиев. От думите му стана ясно, че увеличението влиза в сила със задна дата, т.е. от 1-ви септември.

"За мен днес е щастлив ден, защото успяхме да се обединим и да постигнем нещо прозрачно и полезно за лечебните заведения. Тъй като тази година имахме средно увеличение с 25% - за догодина то стават 33%", уточни здравният министър д-р Меджидиев.

"Днес, благодарение на министър Меджидиев, направихме така, че успешно да приключим финансовата година в частта ѝ, свързана с бюджета на НЗОК. Лечебните заведения и лекарите ще получат средствата, които им се полагат до края на годината", заяви от своя страна председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.