Стартът на 5 сезон на MasterChef по традиция е категоричният избор на младата аудитория в България. Броят на зрителите на MasterChef България по bTV e близо милион, като в своя пик към 21:30 ч. достига до 1 млн.и 173 хил. души,по данни на ГАРБ. 

Снимка: btvnovinite.bg

 
Резултатите сред зрителите на възраст 18-34 достигат дял от 39.8% или с 57% повече от втората по гледаемост телевизия в същия слот. 37,5 % от активното население между 18 и 49 години са предпочели кулинарното приключение на добрия вкус.

Снимка: btvnovinite.bg

В първия епизод на предаването зрителите се запознаха с едни от най-добрите хоби-готвачи, готови да докажат своя талант в кухнята и да променят живота си. Седем от новите гладиатори в кухнята спечелиха овациите на взискателното жури с ястията и с любопитните си житейски истории.

Снимка: btvnovinite.bg

Красива кулинарна блогърка, бивша полицайка, медицински представител, модел, мениджър на ресторант във Великобритания, IT специалист и дама, сменила напрегнатото работно ежедневие, за да се посвети на децата си, доказаха, че със знания, въображение и прецизност дори и най-високите цели са постижими.

Не пропускайте и втория ден от кастингите на гладиаторската арена – тази вечер от 21:00 ч.