"Не може, когато някой се провали, да обвинява другите". Така състезателката ни по борба Станка Златева коментира обвиненията на Илияна Раева, че няма държавна политика за спорта.

"Министърът се опита да направи много неща за спорта - строят се зали, увеличиха премиите и заплатите, но това са ни възможностите в момента", заяви Златева."Нямаме право да се сърдим".

По думите й това, че имаме само два медала от Олимпиадата, е малшанс.

"Няма как да се надскочим. Не може някой като се провали да обвинява другите", заяви Златева.

Състезателката по борба допълни, че и тя не е доволна от сребърното отличие: "Второто място не го приемам още. През цялото време съм искала нещо друго и не му се радвам на този медал".

За съперничката си на финала рускинята Наталия Воробьова, Златева коментира, че е по-млада и по-малко обременена с очаквания на околните.

"Аз участвам на всяко състезание и от мен се очаква победа", заяви вицешампионката. Тя обаче е категорична, че не е подценила съперничката си, която често наричат „детето чудо”.

"Чувствах се много спокойна, вече виждах медала, но една ситуация, един миг и всичко приключи".

Златева каза още, че треньорът й Симеон Щерев, който е със скъсан мускул на бицепса и трябва да бъде опериран по най-бързия начин, отказал да я изостави и останал с нея до края на Олимпиадата.

"Само можем да му благодарим за жертвите, които прави", заяви Златева, която вече мисли за световното първенство през септември.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!