Станислав Стоянов става народен представител от ГЕРБ на мястото на Цветан Цветанов.

Решението на ЦИК предстои да бъде обнародвано в Държавен вестник, съобщиха от Комисията.

Седмият в листата на ГЕРБ за IV-и Великотърновски избирателен МИР Станислав Стоянов влиза в парламента, след като кандидатите преди него отказват да станат депутати.

Младият лидер на МГЕРБ Георги Недев заяви пред медиите, че има свои планове за бизнес във Велико Търново, общинският съветник и началник на Втора хирургия и ДКЦ във великотърновската болница д-р Николен Стойнов заяви, че се чувства по-полезен  в града, а проф. Любомира Попова и Даниела Арабаджиева остават да изпълняват задълженията си съответно като областен управител и председател на Общинския съвет в Лясковец.

38-годишият Станислав Иванов Стоянов е собственик и управител на рекламна агенция, с висше компютърно и икономическо образование, член е на УС на движение „Пазители на българщината“ и на църковното настоятелство на храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

Оставката на Цветанов след скандала „Апартамент гейт” беше приета от депутатите в петък. Той напусна Народното събрание след замесване на името му в имотен скандал, причина за който стана придобит от него имот в София на цена, далеч по-ниска от пазарната. Цветанов обаче запазва зам.-председателското си място в партията и остава начело на предизборния щаб.