„Г-н Бойко Борисов и върхушката на ГЕРБ направихте институциите за посмешище”. Това каза от трибуната на Парламента лидерът на БСП Сергей Станишев. Той посочи, че вчерашното задържане пред Народното събрание на Николай Колев – Босия вероятно е било за хулиганство. Той иронизира операцията по задържането и я определи като "блестяща".

"40 полицаи задържаха един дисидент", каза Станишев и посочи, че всички в България разбират, че става дума за политически протест, а не за хулиганство. "Очаквам за това, че повдигам този въпрос ГЕРБ за пореден път да ме обвинят, че не уважавам институциите и може би поощрявам безредиците”, прогнозира „червеният” лидер.

Станишев призова управляващите да си зададат няколко въпроса. „Колко българи днес оцеляват в мизерия и загубиха работа в последните години? Колко българи изключват телевизора, когато видят как от екрана г-н Борисов и българският Брад Пит внушават, че хората живеят добре и по – богато? Колко българи живеят с усещането на несвобода и ясното съзнание, че голяма част от медиите обслужват властта?"

„Ако ГЕРБ арестуват всички недоволни от управлението, няма да им стигнат РПУ-та”, заяви лидерът на БСП.

"Напълнихте държавата с гербери, калинки, некомпетентни, послушни, но попълнили декларации за лоялност към ГЕРБ. Не към държавата, към ГЕРБ", продължи Станишев. Според него ГЕРБ вече ги мързи да променят законите, така че да обслужват техния интерес, а направо ги газят като валяк.