В търсене на решения за кризите партиите продължиха с разговорите помежду си. От „Продължаваме промяната" поканиха „Български възход" на среща за бюджета за 2023 година. ГЕРБ представи най-важните си задачи пред „Демократична България" и „Възраждане".

„С вас нямаме червени линии и вече демонстрирахме мнозинства по темите – еврозона, оръжия и военна помощ за Украйна“, коментира председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание Десислава Атанасова.

Това не означава коалиция, уточниха двете формации.

„Ние не виждаме възможност да подкрепим евентуален първи мандат, но това не ни пречи по поредица от теми да имаме допирни точни и да работим заедно“, коментира съпредседателят на „Демократична БългарияХристо Иванов.

Призив за съвместна работа дойде и на друга среща - между „Продължаваме промяната" и „Български възход".

„Без внасяне на нов бюджет много трудно можем да продължим политиките си за увеличаване на пенсиите, увеличаване на минималната работна заплата“, посочи съпредседателят на „Продължаваме промянатаКирил Петков.

Според „Български възход“ най-нужно сега е да има редовно правителство. „Ние трябва да седнем и да водим разговор за съставянето на правителство, с каквато и да е формула“, заяви Стефан Янев.

Допирни точки в сектор енергетика и правосъдната реформа намериха от ГЕРБ-СДС и „Възраждане", които също разговаряха.