Скандал в пленарна зала, който доведе почти до физически сблъсък. Отново става дума за затварянето на българските въглищни централи след подписването на Плавна за възстановяване и устойчиво развитие.

Енергийната тема продължи да е ябълката на раздора и днес, след като вчера скара ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. В пленарна зала се изправиха БСП и „Възраждане“.

„Вчера чухме поредната откровена лъжа на Кирил Петков и след това станахме свидетели на грозен скандал между две бивши управляващи фракции. Закриването на въглищните ни мощности по същество е икономическо убийство“, заяви от парламентарната трибуната Искра Михайлова от „Възраждане“.

От „Продължаваме промяната“ не отговориха. „Възраждане“ обаче обвиниха БСП, че отказват да се срещнат с миньорите от "Мини Марица-изток“, въпреки че са поканени.

„Тук се изрекоха лъжи, за които засягат лично мен. Това, че някой излиза от трибуната и обяснява, че аз съм бил поканен на някаква среща, не отговаря на истината. „Възраждане“ се опитва да обсеби една тема“, отговори им Георги Гьоков от БСП.

„Напълно го разбирам, че на неговата преклонна възраст няма техническата възможност да си преглежда мейлите. Поканен сте, затова недейте да лъжете“, отговори му Цончо Ганев от „Възраждане“.

За да докажат правотата си, от БСП извадиха внесено от тях решение за защита на мините от 2020 г.