Министри от служебния кабинет са били на среща при президента Румен Радев, научи bTV. По-късно от пресцентъра на президентството потвърдиха за проведената работна среща днес на „Дондуков“ 2.

По време на разговора е обсъдена актуалната обстановка в страната, предизвикана от епидемията от коронавирус.

Екип на bTV видя в двора на президентството паркирани служебните коли на министрите. 

"Постигнатият ръст от 9,6 на сто на БВП през второто тримесечие на 2021 г., спрямо същия период на миналата година, предоставя достатъчно средства за адекватен социален и икономически отговор на държавата в условия на криза. Затова е необходима своевременна актуализация на държавния бюджет от парламента. Около тази позиция се обединиха президентът Румен Радев и министрите от служебния кабинет", посочиха от президентството.

Снимка: btvnovinite.bg

Пръв от срещата излезе служебният здравен министър Стойчо Кацаров, който потвърди за събирането. Той отбеляза, че са разговаряли за мерките за справяне с COVID кризата. Допълни, че бърза за парламента, където се разглежда актуализацията на бюджета на НЗОК.

Според президента и служебните министри трябва да се осигурят благоприятни условия допълнителните приходи в държавната хазна да достигнат до пенсионерите, лекарите, бизнеса и нуждаещите се в кризата.