Екшън тази нощ с полицейско преследване. 29-годишен шофьор, дрогиран и без книжка, рани двама полицаи в гонка през няколко населени места. Общо 40 километра гонка с участието на пет полицейски автомобила като по чудо завърши без жертви, но с двама ранени полицаи.

Екшънът започва около 7 ч. снощи на пътя от Созопол за Бургас и приключва около час по-късно. Блокът се намира точно на кръстовището на входа на Средец и обитателите му стават свидетели на полицейски филм на живо, а някои дори помагат на полицаите да заловят нарушителите.   

Всичко започва около 19 ч. на главния път Созопол – Бургас. С висока скорост автомобилът профучава край КПП "Пода". Шофьорът не спира на подадения сигнал на дежурния екип гранични полицаи, блъска автомобила им и увеличава скоростта. 

Влиза в Бургас през пътен възел ЮГ, минава по околовръстното шосе, покрай ромската махала и стадион Черноморец и отново през пътен възел ЮГ продължава за Върли бряг. Там 5 полицейски коли правят засада.

Идвайки до тук, пътят на шофьора е препречен от пет полицейски коли, той обръща и тръгва срещу тях. 

"Нашите служители са успели да излязат от автомобилите, произвели са изстрели със стоп патрони във въздуха. Въобще не е намалил скоростта. Минавайки, блъска единия автомобил, който отскача и удря наш служител в ръката", заяви комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР-Бургас.

Друг полицейски служител вероятно е пострадал от рикошет на стоп патрон, изстрелян по автомобила “Мерцедес”, допълни комисар Калоянов. Няма опасност за живота и здравето на пострадалия.

Автомобилът продължава към Средец. На входа на града е спрян от разпъната лента с шипове.
 
"Седях на пейката и по едно време чух едни полицейски сирени и пред тях една кола. Изведнъж тази кола изсвири, мина бордюра, изсвистяха гумите и спряха пред мен. Изскочиха двама мъже. В това време изскочиха и полицаите и те започнаха да ги подгонват", разказа очевидецът Тинка Бонева.
 
"Изведнъж гледам пред мен този младеж - младо дребно момче, сякаш падна от небето и ми вика: "Лелче, лелче, бързо отключвай! Отключих му и продължавам да гледам там тези момчета как бягат. И им казвам: Отключих на един младеж, може би е този, който търсите", добави свидетелят Цанка Павлова.

Мъжът се качва по стълбите, стига до последния етаж, където се скрива и там го залавят полицаите.

Повдигнато му е обвинение за две престъпления - че е заплашил полицейски служител, насочвайки автомобила си към него. И още: 

„За това, че управлявайки МПС е допуснал ПТП, блъскайки полицейския автомобил, като по този начин е причинил средна телесна повреда на полицейския служител, който е стоял отстрани до автомобила", заяви
наблюдаващият прокурор Иван Кирков.

29-годишният шофьорът е бил под въздействие на два вида наркотик и без шофьорска книжка.