Полицейски служител е ранен със стоп патрон при преследване на автомобил в района на Бургас. Инцидентът е станал вчера, съобщават от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Около 19 часа на контролно-пропускателния пункт "Пода" служители на "Гранична полиция" са подали сигнал за спиране на автомобил със софийска регистрация, чийто водач не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта, продължил в посока Бургас. Последван е от служебен автомобил, като е поискано допълнително полицейско съдействие.

Автомобилът се насочил към местността "Върли бряг" по черни пътища. В центъра на местността поради движение с несъобразена скорост той блъска два служебни автомобила, паркирани с цел блокиране на пътното платно.

Единият от тях отскача и наранява полицейски служител. Той е прегледан в УМБАЛ-Бургас и освободен за домашно лечение с фрактура на лявата ръка, без опасност за живота.

В опита автомобилът да бъде спрян са произведени изстрели със стоп патрон. Засегнат е втори полицейски служител, който е настанен за наблюдение в отделение "Хирургия" в УМБАЛ-Бургас.

Преследваният автомобил е спрян на входа на Средец. Задържани са водачът му - 29-годишен криминално проявен и осъждан и неговият 41-годишен спътник.

Водачът е тестван за алкохол. Дрегерът отчел отрицателна проба. Пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин е била положителна. Тестван е и другият мъж. Алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици положителна. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа.