Жена помогна на полицаите в Бургас да заловят един от участниците в гонката със служителите на реда.

До преследването се стигна вчера, когато служители на "Гранична полиция" са подали сигнал за спиране на автомобил със софийска регистрация, чийто водач не се подчинил на разпорежданията и, увеличавайки скоростта, продължил в посока Бургас. След това блъска два служебни автомобила, при което ранява един от полицаите. За да бъде спрян са използвани стоп патрони.

Преследваният автомобил е спрян на входа на Средец. След преследване са задържани водачът му - 29-годишен криминално проявен и осъждан и неговият 41-годишен спътник, и двамата с положителна проба за наркотици.

Свидетел на гонката става Цанка Павлова. Жената разказва, че неволно е заключила един от бегълците. Тя е излизала от блока, когато видяла полицаите да преследват някого.

„И изведнъж гледам пред мен този младеж - младо дребно момче, сякаш падна от небето, и ми вика: Лелче, лелче, бързо отключвай!"… И вече отключвам, обаче то това става за секунди, въобще не помислих, че може да е във връзка с тази акция. Отключих му и продължавам да гледам тези момчета как бягат. И само чувам, че има още един. Аз съм го пуснала и вече не ме интересува какво прави. И като разбрах, че тези момчета продължават, викам: Аз какво направих? Ами това е този, може би, който търсят. И веднага тичам и им казвам: Отключих на един младеж, може би е този, който търсите", разказа Цанка.