Спекулации в парламента кой ще оглави Антикорупционната комисия. Спряга се името на главния прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат изтича. Постът беше овакантен, след като Пламен Георгиев подаде оставка заради имотния скандал.

Говорителят на ВСС Боян Магдалинчев, каза че чува от медиите за евентуална номинация на Сотир Цацаров.

„Г-н Цацаров в изтичащите вече 7 години доказа, че е много подходящ за главен прокурор. Искрено се надявам, че ако това е вярно или това се случи да бъде толкова подходящ и за тази комисия”, заяви Боян Магдалинчев, член на ВСС.

Според шефа на парламентарната комисия за борба с корупцията е редно ГЕРБ като най-голяма политическа сила да предложи кандидат.

„Не мога да обсъждам качествата на човек, който не е предложен. Г-н Цацаров е юрист с над 10-годишен опит, така, че формално отговаря на условията, това, което е записано в Закона за противодействие на корупцията”, заяви Борис Ячев.

„Не са обсъждани още кандидатури, срокът не е изтекъл, предстои, тогава ще можете да видите кои са предложените кандидати”, каза Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

БСП се въздържаха от коментар, а от ДПС заявиха: „Нека да внесат кандидатурата, да изтече срокът, да видим всички кандидатури”.

От главната прокуратура също не коментираха. Срокът за номинации изтича след седмица.