Специализираната прокуратура повдигна обвинения на пет лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в курорта „Слънчев бряг”. Информацията дойде от пресслужбата на обвинението.

Трима от участниците в групата са задържани 3 септември при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП на територията на Пловдив, Кърджали и „Слънчев бряг”.

Четвъртият обвинен за участие в групата изтърпява наказание в затвора за друго престъпление, а петият е задържан в следствения арест във Варна – също по обвинение за друго престъпно деяние.

Според събраните от разследването доказателства групата е била сформирана в началото на годината и е разпространявала различни по вид наркотици, предимно марихуана и екстази.

По време на полицейската операция по задържането на участниците в автомобил на единия от тях са намерени и иззети 300 г наркотици.

По досъдебното производство са събрани са множество други доказателства, установено е, че при задържането на единия от обвиняемите, в тоалетната в жилището му е бил изсипан найлонов плик с хапчета екстази.

В рамките на деня Спецпрокуратурата ще поиска от Специализирания наказателен съд на тримата задържани за участие в групата да бъдат наложени най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража”.