Специализираната прокуратура иззе апаратура и документи по разследването срещу групата за незаконно усвояване на евросредства с участието на певицата Лилана и брат ѝ, съобщиха от обвинението.

Следователи са влезли в офиса на търговско дружество със седалище в столичния „Студентски град“. Негови собственици и управляващи са сред обвинените за незаконно присвояване по програма „Иновации и конкурентноспособност“, уточниха от спецпрокуратурата.

На 25 април бяха задържани няколко души по това разследване. В ареста останаха Лиляна Деянова, по-известна като певицата Лилана, и съдружникът ѝ Мартин Димитров. Братът на Лилана - бийтбоксърът Александър Деянов, популярен с псевдонима Скилър (SkilleR), беше пуснат под гаранция от 100 хил. лв.

„При извършените претърсвания в офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване“, уточниха от прокуратурата.