В Деня на Съединението на 6 септември „Тази сутрин“ ще отбележи празничния повод с интересно и тематично съдържание на живо от изнесено студио в Музея на Съединението в града под тепетата, с водещ Златимир Йочев. От 7 часа сутринта в понеделник екипът на сутрешния блок ще предложи на зрителите на bTV интересни репортажи и специални интервюта със знакови за Пловдив лица.

Златимир Йочев ще разговаря с президента Петър Стоянов (1997-2002 г.) в търсене на коментар за смисъла на съединението и решенията в трудните дни на българите. Президентът Стоянов е и сред основните двигатели на решението Денят на Съединението да бъде официален празник.

Снимка: bTV

Актуална информация ще сподели кметът на града Здравко Димитров, а Пловдивският духов оркестър с диригент Николай Гешев ще отправи специален поздрав за зрителите на bTV.

Сред интересните гости ще бъдат и младите актьори от пловдивския театър Димитър Банчев и Боряна Братоева, позната на ТВ феновете и от сериалите на bTV „Съни бийч“ и „Седем часа разлика“, както и драматургът Юрий Дачев, с прочит на съединението по Вазов.

Снимка: bTV

Специални репортажи ще разкрият любопитна информация за знакови личности и места, свързани със Съединението, и ще представят уникални експонати от музея. В студиото в София Биляна Гавазова ще посрещне още интересни гости по актуалните теми от деня.