Спецакция на прокуратурата в два града - София и Снадански. Към момента има информация за трима арестувани, приближени до бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай. 

От държавното обвинение обясниха, че се провеждат претърсвания на адреси, като е целта е събиране на нови доказателства по текущото разследване срещу хазартния бос. 

Снимка: БГНЕС

Единият адрес в столицата, на който има засилено полицейско присъствие от рано сутринта, е къща в кв. “Симеоново”.  Там се намира домът на Славчо Марков, той е арестуван. За него се знае, че е бивш служител на МВР и се е грижел за охраната на бизнесмена. 

По неофициална информация се предполага, че той е направил снимки на наблюдаващия прокурор по делата на Божков - Ангел Кънев. Кадрите бяха споделени в социалните мрежи на 25 юни от хазартния бос с 18 обвинения.

Беше претърсен и офис на охранителна фирма на ул. "Черковна" 38, очаква се изземане на документация. Управител на дружеството е Марков. 

Белезници щракнаха и на ръцете на Веселин Балтов в Сандански. Балтов също се свързва с охраната на бизнесмена.

Снимка: Ирина Жерева

"Ще преценим колко души ще бъдат задържани. В момента се прави претърсване в дома на Славчо Марков. Допълнителна информация ще ви дадем по-късно", каза прокурор Димитър Петров.

Божков реагира на действията на държавното обвинение в социалните мрежи. Той написа, че Специализираната прокуратура е влязла в ролята на наказателен отряд. Той потвърждава, че са арестувани негови бивши служители, сред които и 70-годишен адвокат.

„Ако целта на хунтата е да арестуват всички, които ме познават или подкрепят, ще трябва да построят още много затвори“, пише още Божков.

Спецпрокуратурата засега на уточнява ще повдигне ли обвинения на задържаните. Това ще се разбере на обещан от тях брифинг.