Спецакция на столичната полиция и Районната прокуратура в ресторант в София. Според официалната информация няма задържани.

По неофициална информация действията са насочени срещу бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора Еврото, и срещу бизнесмена Размиг Чакърян-Ами, собственик на заведението.

Според информация на bTV акцията е свързана именно с убийството на Красимир Каменов-Къро от миналата седмица.

Екипите на полицията и прокуратурата са влезли късно снощи в заведението и са проверили документите на клиентите. В ресторанта е бил и Пепи Еврото, но по информация на bTV той не е задържан, а е успял да избяга.

Собственик на заведението е Размиг Чакърян-Ами. Знае се, че той се познава с Красимир Каменов-Къро, защото е бил негова охрана много отдавна.

Акцията започва късно снощи. Собствениците са уведомени веднага, каза управителят на заведението.

„Просто дойдоха, започнаха да оглеждат и до там. Нито са искали документи, нито проверки. Само мен ме попитаха как се казвам и това е", каза Николай Иванов.

„Спецакцията от снощи се провежда под надзора на СГП, така че ние изпълняваме указанията, които ни се дават като постановление. Има извършени процесуално-следствени действия на няколко адреси. Подробности повече от това не мога да изнеса”, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Отварянето на стари дела, свързани с Петьо Петров, известен като Пепи Еврото и случаят "Осемте джуджета", е функция на промяната в прокуратурата, казва журналистът от Антикорупционния фонд Николай Стайков, направил разследването.

“Виждаме версията на прокуратурата 2.0, която изведнъж отваря затворените дела с нова мотивация, с нов интерес. Не мога да се отърва от усещането, че става дума за отмъщение на инициаторите за смяна на главния прокурор, но от друга страна, може това да е начинът да се стигне до някакъв резултат”, коментира той.

Според неофициална информация бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров-Еврото е обявен за издирване.

От държавното обвинение засега официална информация няма.