Задържаха 20 души в Бургас и София при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП срещу група за наркоразпространение.

Снимка: btvnovinite.bg

От общо 20 лица – 12 бяха задържани в морския град. ГДБОП претърси жилищни сгради на улиците „Цар Симеон I” и „Съединение”. Сред арестуваните е Тодор Атанасов, известен като Томи Черния и неговите синове.  Акцията е започнала в 6 ч. сутринта и това е стресирало съседите на арестуваните.

Снимка: btvnovinite.bg

Щетите в жилището на леля Керка са от нахлуването на спецчастите. Изкъртена е входната врата на апартамента.

Снимка: btvnovinite.bg

„Чух, че се блъска, скочих, те вече бяха разбили вратата. Аз цъкам лампата, той ми вика „Долу, долу, лягайте долу!”. „Не ми е ясно как може да тръгнеш да правиш акция и да не знаеш къде разбиваш, четири врати подред ще разбиеш, докато стигнеш до там, до заподозрения, това е просто някакво безумие. Ако имаше 10 врати и 10 етажа – 10 етажа ли щяха да разбият”, коментира Йонка Манолова, съсед.

Снимка: btvnovinite.bg

Нахлуването е заради информация, че издирваният може да се крие и на трите адреса. По случая е назначена проверка, обясниха от МВР.

„Самия факт, че са притеснили гражданите ни притеснява. Веднага сме влезли в контакт, изпратили сме служители, които да възстановят щетите, гражданитете приемат тази наша помощ, разбират ни и ни съдействат”, каза Георги Арабаджиев, зам.-главен секретар на МВР.

Снимка: btvnovinite.bg

Осем души са задържани в столицата с полицейска заповед за срок до 24 часа. Продължава събирането на доказателства, предстоят и разпити на свидетели.

Утре наблюдаващият прокурор ще определи на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!