Спецакция срещу търговията с вот в Несебър. Проверени са офиси и домове на няколко кандидати за кметския стол.

Според информация на bTV операцията е започнала като разработка на антикорупционната комисия и спецпрокуратурата за корупция и престъпно забогатяване. По времето на нейното реализиране обаче са открити и данни за купуване на гласове.

Специализираната полицейска операция се провежда на територията на цялата община Несебър. Проверяват се домове и офиси на кандидати за местната власт. Под прицела на спецслужбите е и кандидатът за кмет за четвърти мандат на Несебър Николай Димитров.

През целия ден Несебър беше пълен с полицаи. Най-дълго разследващите се задържаха в ателието за оценка на скъпоценности на Нури Димитрова, съпругата на Николай Димитров.

Снимка: btvnovinite.bg

"Ми дойдоха на проверка за изборите, търсили са някакви неща, списъци и такива работи. Казаха, че търсят във връзка с изборите имало някакви сигнали и това е", разказва Димитров и добавя, че сигналът е бил за купуване на гласове.

По думите му нищо не било иззето от къщата му. 

Хората в Несебър запазиха мълчание. Специализираната акция продължава, засега няма информация за задържани.

През 2014 г. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество наложи запор за близо 2 млн. лв. на Николай Димитров, делата още се не са приключили.