Разследване на bTV разкри нови схеми на изборни дилъри в района на Монтана. В село Лехчево дни преди изборите наше подставено лице се среща с мъже, представящи себе си като опитни в търговията с гласове. Казва им, че представлява партия, участваща в евровота. Офертата им не закъснява.

„Аз си имам мои структури. Аз съм се занимавал 25 години. Медковец, Ракево… Отивам там и върша работа. Готово!”, заявява Методи, известен в Лехчево като Близнака. 

Той е шофьор на училищен автобус, но започва активно звънене по телефоните за събиране на вот. Търси помощ за гласове от други точки в района. 

В офертата за продажба на гласове се включва и племенника на Методи – Милен, който твърди, че „държи" още гласове. Голяма част от жителите на Лехчево вече били купени от други партии.

„Всеки гледа да дръпне сега… и парите са дадени! Тука са дадени абсолютно – не от вчера, от оня ден са дадени парите”, разкрива Милен.

Накрая се достига до уговорка за 50 лева на човек. Както и бонус от 20 лв. за дилъра за всеки осигурен глас. Предварително се дават и пари за допълнителни разходи. Списъци не се водят и се говори не за гласове, а за картофи.

След разкритията на bTV са извършени обиски, а в момента полицията в Монтана води разпити.