Пострадалата жена при катастрофата с автомобил на НСО, в който стана ясно, че е пътувал и лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, вече диша сама, контактна е а състоянието ѝ е стабилно. Тя все още е в реанимация. Това съобщиха от варненската болница „Св. Анна“.

Както bTV вече съобщи, по-рано днес стана ясн, че три дни след катастрофата между кола на НСО и 60-годишния шофьор, на мястото работници и техника са извършвали ремонт.

От регионалното министерство не дадоха информация кога точно е правен ремонтът.

Участъкът, на който се случи трагичният инцидент, е частта от по-голям ремонт, който е заявен в Пътната агенция още миналия месец и обхваща пътя от Варна-Добрич.

Днес в ранния следобед на мястото на катастрофата и на новоасфалтираната част отново дойдоха разследващи за нов оглед.

Все още без отговор остава въпросът ремонтите работи пречат ли на разследването на тежката катастрофа, при която загина шофьорът на колата, сблъскала се с НСО.

Ремонтът е планиран през април и започва на 13 май, казват от Областната управа на Варна.

Поглед отвисоко показва, че в радиус от няколко километра има нов асфалт на две места - точно на кръстовището, където по първоначални данни предимството на автомобила, превозвашщ Кирил Петков, е отнето и се стига до трагичния удар, както и няколко метра преди него. 

Припомняме, че служебният премиер Димитър Главчев разпореди спешна проверка и поиска обяснение от министъра на регионално развитие и благоустройството защото участъкът е преасфалтиран. Малко по-късно директорът на Областното пътно управление във Варна и началника на отдел „Инвестиционно–ремонтни дейности“ в ОПУ Варна бяха отстранени.