Продължава да се работи по всички версии, свързани с убийството на телевизионната водеща в Русе Виктория Маринова. Това заяви в специално интервю за bTV главният прокурор Сотир Цацаров.

Очаква се утре заподозреният Северин Красимиров да бъде екстрадиран в България, а в следващите дни да бъде изправен пред съда.

Той ще пристигне у нас с полет от Германия, съпроводен от представители на германските власти.

„Веднага след кацането тук под конвой на съдебна охрана обвиняемият ще бъде транспортиран до следствения арест в Русе, където следва предявяване на обвинението и, разбира се, внасяне до Окръжен съд – Русе за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Следват и другите действия по разследването – разпит, назначаване на експертизи, свързани с неговото състояние и неговото психическо здраве”, посочи Цацаров.

Снимка: btvnovinite.bg

За прокуратурата и полицията няма съмнение, че извършителят на убийството е 21-годишният Северин Красимиров. Смята се, че между него и жертвата не е имало предварителен конфликт.

„Не можем да говорим за следене в дни или за следене в конкретния ден. Това, което показват доказателствата на този етап, е случайна среща, набелязване на жертвата и директно посегателство върху нея”, посочи главният прокурор.

ДНК тестовете и охранителните камери са в основата на бързото разкриване на случая. „Изненада ме тази бруталност. Това, което потресе буквално, бяха протоколите от огледа и демонстрираното отношение към жертвата. Очевидно лице, за което нито човешкият живот, нито конкретната жена е имала някаква стойност, освен като средство да удовлетвори инстинктите си и толкова”, посочи обвинител номер 1.

Все още се проверява дали Северин е имал съучастници.

„От намерените на произшествието предмети, угарки, фасове от недопушени цигари се правят изследвания за ДНК профил. На практика се проверява абсолютно всичко. Ние не сме затворили страницата с извода – има ДНК съответствие, то е на Северин, случаят е приключен”, увери Цацаров. 

Тепърва от следствен експеримент, разпити и експертизи ще се доразплита бруталното престъпление.

Още нови разкрития за убийството очаквайте тази неделя в bTV Репортерите.

  • Северин остава в ареста по обвиненията за изнасилване и убийство на Виктория
  • Северин Красимиров: Виновен съм, много съжалявам (ВИДЕО)
  • Доведеният баща на Северин Красимиров: Той всичко призна и съжалява
  • Северин Красимиров се изправя пред съда за убийството на Виктория Маринова
  • След разпита на Северин: Откриха телефона на Виктория на мястото на убийството
  • Германия връща Северин Красимиров у нас
  • Тихомир Стойчев за убийството в Русе: За мен престъплението все още не е разкрито
  • Русе остава под полицейска охрана след напрежението около смъртта на Виктория
  • Цветанов за реакциите след русенското убийство: Това беше хибридна атака
  • Полицията продължава да работи по всички версии за убийството в Русе