Аз все още не смятам престъплението в Русе (убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова) за разкрито, докато не бъде доведен в страната основният заподозрян. Това обяви в предаването „Тази сутрин”, Тихомир Стойчев, бивш директор на Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП).

За убийството задочно обвинение получи 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия и се очаква да бъде екстрадиран у нас.

„Защо се хвърля веднага жандармерията? Къде са районният инспектор и оперативният работник, които е трябвало да изследват криминогенната обстановка в района, попита бившият директор на ЦСБОП.

По думите му властта и институциите работят кампанийно.

Според социалния антрополог Харалан Александров реакцията след убийството е отражение на ситуацията, в която живеем – на пости-истина. „Доверието в институциите е под санитарния минимум, но липсва иа доверие в реалността”, коментира още Александров.

Той определи действията на ромите в Русе като „племенно действие” – цялото племе отговаря за действията/престъплението на един от племето.

Вижте повече във видеото!