Заподозреният за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров, се очаква да бъде върнат в България днес.

След залавянето му в Германия, съдът в германският град Целе уважи искането на българската прокуратура 21-годишният мъж да бъде екстрадиран в родината ни.

Самият Красимиров не е възразил на връщането си. Германските власти са влезли в комуникация с правосъдното министерство, за да бъде уредено физическото предаване на Красимиров.

Очаква се той да пристигне в София с полет от Франкфурт, като през цялото време ще бъде конвоиран от служители на "Съдебна охрана".

До 72 часа след връщането му у нас Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

Семейството на Виктория Маринова ще настоява за максимално наказание – заяви адвокатът им Андрей Желязков пред bTV.

„Няма данни за други лица, които да са били в съизвършителство със Северин”, посочи още той. По думите му не е отпаднала нито едно версия за убийството – работи се по всички. „Има събран много доказателствен материал, който категорично сочи, че Северин е извършител на деянието”, категоричен беше адвокат Андрей Желязков.