Радан Кънев води кампания сам срещу всички в дясното и получава разрушителен ефект. Това коментира в „Тази сутрин” по bTV Христина Тодорова от „Галъп” във връзка с последното проучване на агенцията, в което новата формация около ДСБ получава подкрепа от 1,6%.

„Да, България” на Христо Иванов има подкрепа от 2%, но това може да се промени спрямо кампанията, която ще бъде проведена, смята социологът.

Президентът Румен Радев, който според изследването е първи по рейтинг сред политиците, се държи постоянно и е възприеман добре от българското общество, коментира Тодорова.

Вторият по доверие – лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, получава бонус ефект от президентските избори. В рамките на „Обединени патриоти” той е най-спокоен и сплотява обединението, подчерта Христина Тодорова. Доверието към него расте през последните няколко месеца, отбеляза тя.

Социологът обясни факта, че Каракачанов изпреварва по рейтинг лидерите на двете най-големи партии – ГЕРБ и БСП, с това, че Бойко Борисов и Корнелия Нинова се сблъскват много често, докато Каракачанов до някаква степен е като балансьор и няма ситуация, в която да се сблъска пряко с тях.  

Доверието към Нинова расте в последния месец, а за Борисов спада. Миналата година той се е ползвал с доверие от над 30%, а в момента то вече е една четвърт. Грешки, номинация.

Бизнесменът и лидер на партия „Воля” Веселин Марешки също има серозно доверие, което след президентските избори леко спадна, а след това пак достигна тези нива. Той все още е извън парламента и няма как да бъде обвинен за една или друга политика например, посочи Христина Тодорова.