"Възнамерявам да заведа дело за клевета срещу Евгения Станкова, независимо и точно защото е специализиран прокурор, тя не може да си позволи безкритични публични изявления, които НЕ отговарят на истината, но създават огромен обществен резонанс и силно дискредитират и без това отрицателния публичн рейтинг на българската прокуратура!"

Това обяви в профила си във "Фейсбук" собственикът на сайта "Биволъ" Асен Йорданов.

Повод за този пост е изявление на наблюдаващия прокурор по делото за кибертероризъм след пробива в системата на НАП срещу собственика на „ТАД груп” Иван Тодоров и двама негови служители – Кристиян Бойков и Георги Янков.  

"На собственика на сайта Биволъ те са дадени 2 седмици преди да стане ясно, че е пробита системата на НАП. Засечен е и скрит чат между един от обвиняемите и собственика на медията”, обяви днес прокурор Станкова. Тя уточни, че е имало „имало скрит чат през "Телеграм" между един от обвиняемите и собственика на "Биволъ".

В тази връзка Асен Йорданов уточнява:

"1. Аз съм собственикът на Биволъ и НИКОГА не съм се познавал, нито с Иван Тодоров, Кристиян Бойков, нито с някой от ТАД груп!
2. Не ползвам "Телеграм" за чатове и не съм ползвал програмата за подобни действия!
3. Не сме получавали никакви данни 2 седмици предварително. Получихме теча заедно с останалите медии на 15.07.2019 г. Не Биволъ, а 2 телевизии приближени до властта публикуваха паролите за достъп открито, т.е. дадоха личните данни неограничено на обществено достяние. Биволъ такова нещо не е правил. Всичко, което публикуваме, отговаря на законите и журналистическия Кодекс. Ако има консумирано престъпление - то това е именно в тези репортажи! Тях СП за нещо търси ли им сметка!?"

Собственикът на "Биволъ" подчертава, че течът на информацията за над 5 млн. български граждани от НАП е по вина на самата институция.

"Биволъ има информацията, че достъпът до сървърите на НАП е бил направен още преди повече от... 2 г. и тогава е била вероятно източена и базата с данни", пише още в поста Асен Йорданов.

Целия текст може да видите тук: