Бури, сняг, поледица и студ сковаха Северозападна България. Синоптиците предупреждават, че опасността от поледици остава и през следващото денонощие.

Най-дебела е снежната покривка в Монтана - 9 см. 70 машини на фирмата за поддържане на републиканската пътна мрежа в областите Монтана и Враца, са работили през цялата нощ. До тази сутрин пътищата на територията в региона бяха почистени и опесъчени.

Обилните валежи от дъжд и сняг в областта обаче имат и положителен ефект: от тази нощ се отменя режимът на водата, въведен в началото на януари. „Изглежда, ние сме рекордьорите. Но сме щастливи, защото все пак е бяло, красиво и хубаво и най-вече защото отново синоптиците познаха за времето в края на месец март,” коментира Леночка Ангелова

Снегът в града не създаде проблеми по пътищата. Едва няколко сантиметра беше и снежната покривка в Силистра, където шофьорите бяха малко изненадани.

„Единственият проблем, който ми донесе този сняг, е, че сутринта жена ми ми направи скандал защо съм сменил зимните гуми с летни. Иначе е типичен мартенски, без никакви проблеми,” разказа местният гражданин Янко Добрев.

В Южна България също имаше силни валежи и гръмотевични бури. Най-много дъжд се изля над Кюстендил. Пороят не предизвика поражения, но няколко декара земеделски площи осъмнаха залети с вода.

В Благоевград също валя силен дъжд. Опасност от преливане или затлачване на река Благоевградска Бистрица няма.

Утре съществена промяна на времето не се очаква, в Северна България ще продължи да вали сняг.