Температурите паднаха с петнайсет градуса само за ден. Сняг, студ и лед сковаха части от България. 

Километрична колона от автомобили блокира магистрала "Тракия". Шофьорите чакаха два часа и половина заради катастрофи и снегопочистване. 

Снимка: btvnovinite.bg

Инцидентите зачестиха с рязкото падане на температурата. 

В София багер се е обърнал от бурния вятър на кръстовището пред Община "Младост". 

А на магистрала "Тракия" малко след 20 ч. аварира тежкотоварен камион. Това доведе до огромно задръстване, което в пиковия момент достигна до 16 километра. 

Снимка: btvnovinite.bg

След 22 ч. за около час беше спряно движението магистрала "Тракия" в целия участъка Пазарджик - София за автомобили над 3 и половина тона. Движението вече е възстановено. 

На пътя има навявания и всичко е заледено, нито един снегорин не мина за два часа и половина, разказва шофьор, попаднал в задръстване.

През следващото денонощие времето ще остане ветровито с умерен до силен северозападен вятър. През нощта от запад облачността ще намалява. В източната половина ще е все още значителна и ще има валежи, предимно от сняг, а в североизточните райони ще има условия за виелици и навявания.

До сутринта валежите ще спрат и над страната ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните - предимно между минус 2 и 3 градуса.