Все още няма резултат от издирването на заподозрения в убийство на млада жена Стоян Зайков, казаха пред bTV от полицията.

Работи се по няколко версии за двете убийства в Костенец. Възможно е издирваният да се е укривал в дома на братовчед си без негово знание.

Труп на мъж беше открит вчера на метри от дома на 43-годишния Зайков. Вече седми ден той е издирван, като заподозрян за разстрела на бившата си приятелка.

Градът е под полицейска блокада - барети претърсват околността си, а в издирването на място вече са включени и психолози от МВР.  

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви по-рано днес, че още не е потвърдена връзка между убийството на съседа на издирвания и Милена Шишкова. 

Той поясни, че престъпленията са извършени с различни оръжия. А последната жертва не е била в пряк конфликт със Стоян, добави ст. комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР - София.

Психолозите определят като психопат издирвания вече седмица заподозрян за убийството на бившата си приятелка Стоян Зайков. 

Намереният убит 42-годишен мъж вчера е трети братовчед на издирвания и е живеел в близост до дома му. Открит е с огнестрелна рана в брадата. Убитият е бил разпитан преди дни след убийство на Милена Шишкова. Няма данни той да е имал отношения с убитата преди това жена.

И докато издирването буксува, хората от Костенец се страхуват все повече за сигурността си. Най-много - тези, живеещите в близост до къщата на Зайков. Домът на кварталния магазинер е един от претърсените щателно снощи. 

Издирването на Зайков продължава.